Kérdése van? 06702378322
A paleo étrend az utóbbi években vált igazán közkedveltté. Egyre többen követik az elveit, hogy egy betartható és egészségesebb életmódra térjenek át. Ez a könyv azoknak is sok újdonságot mutat, akik már jártasak a „paleózásban”, de a szerző közvetlen stílusa és alapossága garantálja, hogy azok is kedvet kapnak ehhez a fajta étrendhez, akik eddig még nem ismerték. A könyvet azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik csak néhány ötletet lesnének el belőle, hogy színesebbé, érdekesebbé tegyék étrendjüket, de nem feltétlenül szeretnének teljesen áttérni a paleóra. A 400 recept közül mindenki megtalálja a kedvére valót.
Dana Carpender saját bevallása szerint a szénhidrátszegény életmódtól jutott el a paleoig, s látta be, hogy a két diéta rengeteg elvében hasonlít egymásra. Hosszasan tanulmányozta a paleo szakirodalmat, hogy olvasóinak egy tudományosan megalapozott, megbízható szakácskönyvet adjon a kezébe. A legegyszerűbb fűszer és hozzávalók elkészítésétől kezdve vezet végig bennünket a paleo étrenden, bemutatva, hogy mennyi változatos és finom ételt készíthetünk el ily módon egy kis odafigyeléssel.
Dana Carpender szakácskönyvéből megtudjuk, miért fontos, hogy étrendünkben „jó zsírok” szerepeljenek, milyen hozzávalók használatával tudjuk kiváltani a „tiltott” alapanyagokat (pl. tejtermékeket, cukrokat). Számtalan hasznos alapreceptet tanulhatunk meg, hogy mindig legyen otthon igazi, jó minőségű, paleo majonézünk, pizzaszószunk, kókusztejünk. De rengeteg receptet olvashatunk az egyszerű nassolnivalóktól, reggeliktől kezdve a leveseken, salátákon, köreteken át a bonyolultabb hús- és halételekig, és természetesen az olyan klasszikus desszertek sem maradhatnak el, mint a brownie paleo változatban vagy a különböző gyümölcsös pohárkrémek.