Kérdése van? 06702378322
Szendvics alapnak, csomagolható pékárunak, folyton úton lévőknek ajánljuk és azoknak, akik kedvelik a teljes kiőrlésű, ropogós magokkal dúsított pékáruk ízvilágát.
DÍJNYERTES TERMÉK
Ez a megoldáslisztünk a szakmai zsűri elismerésében részesült a Mentes-M 2020 pályázaton Mentes Kamra kategóriában gluténmentes szénhidrát csökkentett bagett alkategória győztese lett.
Mit készíthetünk belőle?
Ez az a kenyérpótló, ami után azok is kapkodnak, akik nem diétáznak, mert annyira hagyományos jellege van. Sok ropogós mag, ízletes barna tésztában: észre sem veszed, hogy mást eszel.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
A lisztkeverék négy darab, egyenként kb. 14 cm-es bagett elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által nagyon finom, kiegyensúlyozott ízvilágú pékáru készíthető belőle. Megtévesztésig hasonlít a gabonalisztekből készült teljes kiőrlésű pékáruk ízére és állagára. Kinézetre is hagyományos érzetű. Egyik paleos liszt ízkaraktere sem jelentkezik a bagettekben.
A nyers tészta sűrűbb, formázható állagú, ezért bátran használhatod a képen látható bagett sütőformában is, mert nem folyik le róla a tészta.
Mint ahogy tőlünk megszokhattad, nagyon egyszerű elkészíteni és az adag kiadós, mert 4 db 14 cm-es bagett lesz belőle.
A bagettek elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak. Rendkívül alacsony szénhidrát tartalmú lisztkeverék (40 g alatt).Készíthető belőle hidegszendvics, "panini" melegszendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Fagyasztóban hosszú ideig tárolható és szobahőmérsékleten érdemes kiolvasztani.Hűtőben 4-5 napig eltartható.
Kinek ajánljuk?
Azoknak készítettük, akiknek hiányzik a teljes kiőrlésű pékárú ízvilága, állaga. Akik szeretik a finom roppanós magokat a lágy kenyértésztában és akik kifejeztetten szendvics alapot hiányolnak, mert jól jönne valami utazáshoz, munkába vagy a gyerekeknek iskolába csomagolni.
Az ízekre és állagokra finnyásak is garantáltan megeszik. Teszteltük.
Semmi "paleos" íze nincs, aki kóstolta, azt hitte, hagyományos magvas bagettet eszik. Mert megvan az a finom, igazi teljes őrlésű lisztekre emlékeztető ízvilága, így nem paleosok is szívesen fogyasztották.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után vágynak a naturális ízvilágra és paleo előtt leginkább a barna kenyereket kedvelték. Jó választás kezdő paleosoknak, családtagot átszoktatni.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek , inzulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Összetevők: tápióka keményítő, sárga lenmagliszt, olajos magok keveréke (napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag), szezámmag liszt, útifűmaghéj liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő) , himalaya só, bambuszrostliszt
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
Alaprecept:
Hozzávalók:
Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojást (kb. 155 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet. Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet. Kihűlve fogyasztandó. Teljes kiőrlésű pékárura emlékeztető állagú és ízű, ropogós héjú, száraz belsejű bagettek.
További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához!
SOKMAGVAS PALEO BAGETT RECEPTEK
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.