Kérdése van? 06702378322
A gabiyo eperlekvárt a hagyományostól eltérő módon, nem kristálycukorral készítjük. Édesítésre szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Tudtad, hogy eperlekvárunk tartósítószert sem tartalmaz? Sűrítésre pektint használtunk, amely egy, a gyümölcsökben természetes módon is megtalálható rostféle, így egyéb, hozzáadott állományjavítóra sincs szükség, ahogy aromák helyett is csak a kiváló, és legízletesebb szamócák zamatát találod az üvegekben.
Összetevők: eper (50%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény.
100 g termék 50 g eper felhasználásával készült.
Az eper vagy szamóca a rózsafélék családjába tartozó növény, amely Magyarországon is őshonos.
Tekintettel a hazai korlátozott epertermesztésre, a hűtőházakból vásárolt eper – a kedvező éghajlatnak köszönhetően – többnyire Egyiptomból származik. Egyiptomot – fagyasztott eper kereskedelem tekintetében – a világ top 3 országa között tartják nyilván, a világ teljes fagyasztott eper kereskedelmének 11%-át adta 2018-ban.
Eperlekvárunkat jó szívvel ajánljuk bármilyen édességhez. Különösen jól illik a vaníliás süteményekhez, pudingokhoz, de házi, epres joghurtot is készíthetünk, ha natúr joghurthoz kanalazzuk.
Igen értékes gyümölcsként tartjuk számon itthon, mivel tavasszal rövid ideig érik, betakarítása kézzel történik, maga a gyümölcs leszedés után pedig hamar romlik. Éppen ezért különös gonddal kell eljárni a betakarítása során. Az eper szüretelése könnyen fölismerhető, mélyen lehajolva, guggolva, vagy térden állva-mászva történik. A sérült, beteg szemeket már a betakarítás közben különválogatjuk, a leszedett epret rövid ideig tartó óvatos öblítéssel tisztítjuk és a lehető legrövidebb időn belül fagyasztjuk, hogy értékes aromáját ne veszítse el. A legnagyobb szemek szemet gyönyörködtetőek, de mégsem ezek a legízletesebbek, hanem a közepes és apró társaik.
*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).