Kérdése van? 06702378322
Összetevők: szőlőmust sűrítmény, meggy (40%), málna (10%), ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény, szárított levendulavirág.
100g termék 50g meggy- és málna felhasználásával készült.
Levendulás meggy-málna lekvárunk édesítésére szőlőmustot használunk, így természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Hasonlóan többi lekvárunkhoz, ez az íz is tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül készült.
A málna az egyik legnépszerűbb bogyósunk. Nagy előnye, hogy aromáját akár főzve is megtartja, puha szerkezetének köszönhetően a szájban szinte elolvad.
Ennél a lekvárunknál a málna mellé méltó társat kerestünk. Választásunk a meggyre esett, hiszen a hasonló szüretelési időszak mellett, a meggy mélybordó színe és savassága tovább fokozza az összhatást. Szeretjük az édes meggyet, így készítményeinkben is helyet biztosítottunk neki, meggy-málna lekvárunkhoz az alapot ő adja. A sötétpiros színű, bő leve kellemesen édes-savas, mellette a málna zamata és a levendula aromája jól tud érvényesülni. Előszeretettel használjuk az érdi bőtermő fajtát, melynek gyümölcse közepesen nagy, héja sötét kárminpiros színű, húsa közepesen kemény, finoman rostos, leve átlagosan „fest”.
Ennél a lekvárnál is nagyon fontos szempont a rövid ideig tartó, kíméletes főzés, hogy a málna – amennyire csak lehet – megőrizze eredeti állagát a meggyvelőben. Hogy ezen a lekvárunkon is csavarjunk egy kicsit, óvatosan megszórtuk levendulavirággal. A végeredmény? Egy ízletes készítmény, ahol a gyümölcsök zamatát áthatja a levendulavirág illata.
A szerbeket a klímájuk, termékeny földjeik, és több évtizedes termesztési tapasztalatuk vezető málnatermesztő országgá emelte 2015-ben (maguk mögött hagyva Lengyelországot és Chilét). Az említett évben a külföldre értékesített málna mennyisége elérte a cca. 100 ezer tonnát. Málnatermesztésük központja Arilje, ami a nyugat-szerb hegyvidéki régióban található kisváros. A hegyvidéki tájnak köszönhetően a málna egészséges, tiszta környezetben tud teremni.
Az innen származó legnépszerűbb fajták:
*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).