Kérdése van? 06702378322
Származási hely: Ukrajna
Az amaránt liszt jó kiegészítője a reformétkezésnek, melyet a különböző étrendek követői fogyaszthatnak: legyen szó diétáról, veganizmusról vagy vegetarianizmusról.
A barnás-szürkés színű liszt sűrítő hatása jelentős, ezért használatánál erre figyelni kell.
Az amaránt liszt az amaránt magból készül, így ugynazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, Kitűnő kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.
Ásványi anyag tartalma: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C
Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét
Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba,kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből pedig (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeketlehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze miatt, sósan és édesen is elkészíthető.
Kernyér amarant liszttel
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk.
A hozzávalókat beleszitáljuk egy keverőtálba, összekeverjük, és langyos víz hozzáadásával a robotgép dagasztó karjával megdagasztjuk.
A kezünket beolajozzuk (mivel a massza eléggé ragad), és cipót formázunk a tésztából. Belehelyezzük a kenyérsütő formánkba. A tűzhely közelében vagy fűtőtesten megkelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt, ha megkelt a tésztánk belehelyezzük, és megsütjük.