Kérdése van? 06702378322
Karácsonyi mézeskalács recept:
Hozzávalók
Elkészítés
A száraz anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben.
A tésztát alaposan lisztezett deszkán 2-3 milliméter vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vajjal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert nagyon gyorsan megsül. A sütések között nem kell újrakenni a tepsit, legfeljebb ha jónak látjuk, egy kicsit belisztezhetjük.
A kisült és kihűlt mézeskalácsokat a porcukorral krémesre kevert tojásfehérjével díszíthetjük.
Összetevők: fahéj*, szerecsendió*, szegfűszeg*, kardamom*, szegfűbors*, szerecsendió virág*, gyömbér*
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.