Kérdése van? 06702378322
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.
Miért jó?Gazdag A-, B-, C-, D-, és E-vitamintokban, alfa-linolénsavban, béta-karotinban. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód stb. természetes forrása. Olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyeket a szervezet nem képes előállítani, ezért kívülről kell bevinni őket (esszenciális zsírsavak). Más néven omega-3 zsírsavaknak is hívják őket. A lenmag héjában különböző ásványi és ballasztanyagok találhatóak, ami miatt fogyasztása kedvezően hat a bélműködésre.A lenmag sokoldalúan felhasználható: szórhatjuk salátákra, keverhetjük joghurtba, kefirbe, főzhetjük levesbe, süthetünk vele lenmagos kenyeret, pogácsát.
Átlagos tápérték (100g termékben):
Kiszerelés: 250g