Kérdése van? 0620927496
Az immunrendszer megfelelő működését támogató szerves mikrotápanyagokkal és 3-féle szabadalommal védett jótékony törzzsel, valamint kíméletes glükomannán rosttal dúsított étrend-kiegészítő kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A hatóanyagok vékonybél oldódó, késleltetett felszívódást biztosító növényi kapszulával védve kezdik meg útjukat a szervezetben. A felhasznált DR kapszula kis mérete nem okoz gondot azon gyermekek számára sem, akik nem szeretik bevenni a kapszulás készítményeket.
A Napfényvitamin™ Immunbalance KIDS egy gyermekek (3-12 éves) számára kifejlesztett immuntámogató készítmény, mely olyan mikroelemeket tartalmaz, melyek segítik az immunrendszer normál működését, valamint a szervezet számára kedvező hatást biztosító 3-féle szabadalommal védett jótékony baktérium törzzsel és glükomannán rosttal lett kiegészítve.
Gondoltunk mindazon gyermekekre is, akiknek gondot okoz a kapszula lenyelése, hiszen a hatóanyag komplex egy 0 méretű DR növényi kapszulába lett töltve, mely könnyebben lenyelhető, mint a szokásosan alkalmazott egyéb kapszulák. A GMP minősítésű üzemben végzett gyártási folyamat során a hatóanyagok töltése megbízható, kiemelkedő minőségű, késleltetett kioldódást és felszívódást biztosító vegán, gyomorsaválló DR kapszulába történik, mely szavatolja az összetevők számára a megfelelő helyen történő felszabadulást.
C.F.U.: az élő baktériumok mennyisége
3-féle szabadalommal védett törzs (Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™, Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™, Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™) Az élőflóra élő, illetve életképes jótékony mikroorganizmusok közössége, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. A Napfényvitamin termékek magas csíraszámban tartalmaznak több szabadalommal védett élőflórát és az életképségüket megőrző, szaporodásukat elősegítő glükomannán rostot is.
A glükomannánt az Ördögnyelv nevű Kelet-Ázsiában őshonos növény gumójából nyerik. Vízben oldódó növényi rost, mely erősen viszkózussá válik nedvesség hatására. A megfelelő mennyiségű rostbevitel támogatja az optimális emésztési funkciókat, a bélflórát alkotó mikroorganizmusok számára kedvező tápláló közeget biztosít, továbbá elősegíti szaporodásukat, a bélfal kolonizációját.
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, eredményesebb hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik továbbá a sejtosztódásban, támogatja az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartását, illetve az immunrendszer normál működését.
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a megfelelő pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A folyamatos kollagén képződést támogatja, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartását is. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve segíti a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, továbbá az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, továbbá a megfelelő sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, -látás, a haj, a köröm és a bőr egészségének fenntartásához. Támogatja az immunrendszer normál működését, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét. Elengedhetetlen a normál szellemi működés fenntartásához, az optimális DNS-szintézishez. Továbbá szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben.
Nélkülözhetetlen az egészséges kötőszövetek fenntartásához, az energiatermelő folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, részt vesz az egészséges haj és bőr fenntartásában. Fontos szerepet játszik a vasszállításban, az immunrendszer normál működésének fenntartásában, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A csecsemők és a gyermekek bélmikrobiomjának kialakulása megannyi tényezőtől függ. A legmeghatározóbb a születés pillanatát követő első ezer nap. Rendkívül fontos a születés módja. A gyermek világrajövetele előttvégighalad a szülőcsatornán, melynek mikroorganizmusokban gazdag közegéből vesz magához egy keveset. A császárral szültetett babák jellemzően „sírósabbak”, sokszor fáj a pocakjuk és a későbbiek folyamán ishajlamosabbak lesznek a gyermekekre jellemző tápcsatornai, felső légúti fertőző megbetegedésekre. A szülőcsatornában található anyai baktériumok hiányában a legtöbb esetben az anya bőrflórája, illetve a kórházi mikroorganizmusok azok, melyekkel a gyermek szervezete először találkozik, természetesen ez nem egy szerencsés helyzet. Szintén meghatározó elem a gyermekek mikrobiomjának fejlődésében és a véglegesnek mondható bélflóra kialakulásában az anyatejes táplálás.
Összehasonlító tanulmányok igazolják, hogy a normál úton született és anyatejjel megfelelő ideig táplált gyermekek szignifikánsan kedvezőbb egészségi állapotnak örvendenek, igazán boldog babák és a legtöbbesetben ritkán fordul elő náluk fertőző megbetegedés és kellemetlen tápcsatornai tünetek azokkal a kisgyermekekkel szemben, akik tápszeres táplálásban részesültek. Az anyatejes babák szervezetének ellenállóképessége rendkívül jó.
Az elismert Nature magazinban még 2018-ban közöltek egy nemzetközi tanulmányt, mely elsősorban a cukorbetegség kialakulásához vezető környezeti tényezőket vette górcső alá a gyermekek körében. Avizsgálatban 9000 gyermek, akik Svédországból, Németországból, Finnországból és három amerikai államból származtak, vett részt a 3 hónapos csecsemőktől egészen a 3,5 éves gyermekekig. Több mint 12 ezerszékletminta elemzése szolgáltatott információkat a gyermekek bélrendszerében élő flóra fajgazdagságáról és feltérképezték a kapott eredmények és az immunrendszer megfelelő kialakulása, működése valamint az esetlegesen kialakuló autoimmun megbetegedések (I-es típusú cukorbetegség) kialakulása közötti kapcsolatokat.
A vizsgálati eredmények alapján három időbeli fázisra tudták osztani a gyermek bélmikrobiom fejlődését. Az ún. fejlődési fázisra (3-14. hónapos kor), az átmeneti fázisra (15-30. hónapos kor) és a stabil fázisra (31-46.hónap). A kutatás során egyértelműen bebizonyosodott, hogy az ép és funkcionális szempontból kifogástalan mikrobiom kialakulásának legjelentősebb tényezője az anyatejes táplálás. Az apróságok az anyatej révén jutnak hozzá a számukra nélkülözhetetlen bifidobaktériumokhoz, melyek az anyatej elhagyása után segítik a mikrobiom érését, illetve ezek a baktériumok fogják visszaszorítani a kedvezőtlen hatású egyéb baktériumfajokat, mint amilyenek a Firmicutes fajok is.
Ahogy korábban írtam a születés módja is meghatározza a bélmikrobiom struktúrájának fejlődését. A Bacteroides fajokkal a hüvelyben találkozik az újszülött. Ezen apró barátaink korán elkezdik a mikrobiomnak a babára jellemző szerkezeti sajátosságainak kialakítását. A környezeti tényezők, a földrajzi elhelyezkedés, a családi és háztartásbeli faktorok, a szülők szociális helyzete mind-mind sajátos módon járulnak hozzá a gyerekek bélökoszisztémájának formálásához. A felsorolt tényezők, a kialakuló gyermekkori bélflóra, a mikrobiom fajgazdagsága, egyedi összetétele együttesen határozzák meg nem csupán a Picik immunrendszerének hatékonyságát, esetleges túlzott érzékenységét vagy az autoimmunitásra való hajlamot, hanem akár évtizedekre előre meghatározza az adott személy egészségi állapotát és életminőségét.
A számos kutatási eredményre alapozva, felismerve a korai életszakaszban bennünket ért pozitív és negatívhatások szerepét a bélmikrobiom kialakulására, a nagy nemzetközi élőflórát előállító alapanyag gyártók sajátkutatásaikon keresztül olyan egyedi, szabadalommal védett baktérium törzseket fejlesztettek az utóbbi pár évsorán, melyek klinikailag igazoltan képesek jó irányba terelni a mikrobióta rendszer működését márgyermekkorban. A fejlesztések révén olyan fontos bifidobaktérium és laktobacillus törzseket pótolhatunk,melyek egy előnyösebb állapotba terelik a gyermekek védekezőképességét, mikrobiom-bél-agy kapcsolatait.
A NapfényvitaminTM Hazánkban 2018-ban elsőként kezdte el a célirányosan ható, szabadalommal védett és kutatásokkal alátámasztott hatékonyságú,problémaspecifikus törzsekre alapozott élőflórás étrend-kiegészítők fejlesztését. Így született meg a Pszichobiotikum, a Colonbalance Plus, aHistaminbalance Plus, a Gastrobalance Plus vagy éppen a Probio-Sleep élőflórás termékeket felvonultató termékcsaládunk.
A legújabb fejlesztésünkben felhasznált jótékony törzsek (Lacticaseibacillus rhamnosus GGTM, Lactobacillus acidophilus NCFMTM, Bifidobacteriumlactis Bi-07TM) mögött több évtizedes kutatás áll. A korai életszakaszban hivatottak védeni, támogatni a szervezet védekezőképességét, kiegészíteni a bélflóra fajgazdagságát, előmozdítani az ép mikrobiom kialakulását. Érdekességképpen tekintsük meg, hogy az alkalmazott napi dózistól függően milyen protektív hatásokkal rendelkezik gyermekek esetében a termékünkben található baktérium törzsek egyike, a Lacticaseibacillus rhamnosus GG törzs (B = Billion, azaz milliárd C.F.U.):
A kifejezetten gyermekek részére létrehozott immuntámogató szerves mikrotápanyagokat és szabadalommal védett baktérium törzseket tartalmazó NapfényvitaminTM Immunbalance KIDS termék egyik fő összetevője a Lacticaseibacillus rhamnosus GG, mely magas 5 milliárdos csíraszámban található minden egyes kapszulájában!
A kapszula kisméretű, könnyen bevehető, színezékmentes, vegán és gyomorsaválló. Maga a felhasznált jótékony törzsek is rendelkeznek saválló tulajdonsággal, így akár a kapszulát szét is szedhetjük és annak tartalmát elkeverhetjük a gyermek kedvenc nem forró italában vagy pépes ételben is.
A felhasznált, klinikailag igazolt immuntámogató hatással bíró törzsek mellett a normál védekezőképesség fenntartását segítő vitaminok (D3-vitamin, C-vitamin) és szerves kötésű nyomelemek (cink- és réz-biszglicinát) is kerültek a termékbe, valamint egy igen kíméletes és hatékony prebiotikus tulajdonságokkal rendelkező rost is, a konjak gyökér kivonata, a glükomannán. Ez az anyag igen nagy mennyiségű vizet képes megkötni és térfogatának sokszorosára dagadva egyfajta nedves szivacsként halad végig a tápcsatornán, segítve annak megfelelő működését és ellátja a mikrobióta alkotóit számukra nélkülözhetetlen rostanyaggal.
Pintér Zoltán – NapfényvitaminTMTulajdonos, termékfejlesztő
Wickens K, et al. J Allergy Clin Immunol. 2008;122(4):788-794.Wickens K, et al. Clin Exp Allergy. 2012;42(7):1071-1079.Wickens K, et al. Clin Exp Allergy. 2013;43(9):1048-57.Wickens K, et al. Pediatr Allergy Immunol. 2018 Dec;29(8):808-814.Nature International weekly journal of science 2018. 10.