Kérdése van? 06702378322
A Natur Tanya® CHILI TABLETTA védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonat a testsúlycsökkentés támogatásához!1 A standardizált kapszaicinen kívül, dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek tekinthetők.
Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. Az összetevők táplálják a bélmikrobiomot, melynek egyensúlyvesztése kapcsolatba hozható az elhízással. Hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához és az anyagcsere serkentéshez.
• FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK• TESTSÚLYCSÖKKENTÉS, BÉLMIKROBIOM TÁMOGATÁS• MINDEN TABLETTÁBAN 15 DB CHILI PAPARIKA• MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT• MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL• HATÓANYAGOK: - KAPSZAICIN, DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN - FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT INULIN - 70%-OS EGCG ANTIOXIDÁNS KIVONAT ZÖLD TEÁBÓL• VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK• MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL• FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ
Forrás1
A megváltozott bélmikrobiom kapcsolatba hozható az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel. A bélmikrobiótának nagy hatása van az anyagcserére, a testsúlyra, a vércukorszint szabályozására és az inzulinérzékenységre.
Ezért a súlykontroll nem csak azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk a táplálékbevitelt a kalórialeadással, hanem azt is, hogy olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek jót tesznek a bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak. Ilyenek a rostok, a jó zsírok, az antioxidánsok, a főtt és nyers zöldségek, fermentált ételek.
Forrás2
Egy 2021. júliusi átfogó tanulmány már az elhízás biomarkereként nevezi meg az eltolódott Firmicutes/Bacteroidetes arányt a bélmikrobiomban. Rámutat, hogy a bélmikrobióta diszbiózisa szorosan összefügg a járványszerűen növekedő számú elhízott populációval, gyulladásokhoz és az inzulinérzékenység megváltozásához vezetnek.
Forrás3
A cikória gyökere (Chicorium intybus L.), a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása.
Az inulin prebiotikum, olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja az elhízott egyének bélmikrobiomát, elősegítheti a rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelődését, mint amilyen a vajsav (butirát).
A rövid láncú zsírsavak több energiát vonnak ki a tápanyagokból, csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást. Ezért az inulin súlycsökkenésre gyakorolt hatása összefüggésbe hozható a bélmikrobiom és a rokon metabolitok közötti kölcsönhatással.
Forrás4
Az EGCG (epigallocatechin-3-gallát) egy epigenetikusan aktív antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl. szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője.
Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, enyhíti az oxidatív stresszt, és szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Növeli az inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást és a fogyást, csökkenti a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után.
Forrás5
1A chili paprika (Capsicum annuum L.) hozzájárul a testtömegcsökkenéshez, támogatja a testsúlycsökkentő étrend eredményességét. A védjegyzett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a kapszaicinoidokat - kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin – koncentrálja, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemek több szempontból is.
Forrás6
Forrás7
Chili paprikából származó kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin.
Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak.
A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.
A kapszaicin valójában csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását.
A normál közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható.
A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó élettani hatásokat.
Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. Ezek a mikrogömbök sűrítik a tablettát.
Így egy hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli, stabil és koncentrált chili kivonatot kapunk, ami biztosítja, hogy a mikrogömbök csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást.
A VitaPearlTM mikrokapszulázási technológia segítségével hatékony mennyiségű hatóanyag szállítódik célirányosan a vélkonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak szabadulni/szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül.
A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg.
A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.
Adagolási javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve.Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.Adagok száma a termékben: 15-30
Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), Frutafit® [90% inulin- természetes cikória (Cichorium intybus L.) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea [Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG (epigallokatekin-gallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum L.) termés kivonat 10-12:1 - standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid).*SHU: Scoville Heat Unit, Scoville-féle csípősségi egység, a kapszaicinoidokra vonatkoztatva.
Hatóanyagok a napi adagban
1 tabl. 2 tabl.
Frutafit® inulin, cikória gyökér forrásból
amelyből inulin
138,5 mg 277 mg
124,65 mg 249,3 mg
MaxiTherm® chili paprika termés kivonat
amelyből standardizált 2% kapszaicinoidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin)
50 mg 100 mg
1 mg 2 mg
Zöld tea (Camellia sinensis (L.) Kuntze) levél kivonat
amelyből standardizált 70% EGCG
100 mg 200 mg
70 mg 140 mg
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
MaxiTherm® is a trademark of Vita Actives.Frutafit® is a trademark of Sensus B.V.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta).
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
Nettó tömeg: 21 g (30 db)
OGYÉI ny.sz.: 30117/2022