Kérdése van? 06702378322
MAGAS BIOHASZNOSULÁSÚ KRÓM KÉSZÍTMÉNY
TABLETTÁNKÉNT 200 MCG SZERVES KRÓMMAL
A NORMÁL VÉRCUKORSZINT FENNTARTÁSÁRT
A NORMÁL ANYAGCSERÉÉÉRT
FÜGGETLEN LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
NAPONTA 1 SZEM KÖNNYEN LENYELHETŐ TABLETTA
2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
ÉLELMISZERIPARI GMP TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ CÉG ÁLTAL ELŐÁLLÍTOTT
Termékünk adagonként 200 mcg króm-pikolinátot tartalmaz, amely a napi beviteli referencia érték 500%-a. A pikolinát, a pikolinsav egy természetes kelátképző. Lehetővé teszi, hogy ásványi anyag jobban felszívódjon, mivel semleges molekulákkal veszi körül, így átjut a sejtmembránon. Biztonságosan bejut a szervezetbe, ahol az felhasználhatja.
A króm-pikolinát jobban felszívódik a szervetlen króm-kloridhoz képest. A szerves króm hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, mint például a szénhidrát és a zsír. A kisméretű tabletták könnyen lenyelhetőek.
Annak tényét, hogy a króm esszenciális ásványi anyag, elsőként Schwarz és Mertz (1959) demonstrálta patkányokon. A króm emberekben levő esszencialitását 1977-ben bizonyították be
A megnövekedett cukorfogyasztás, a megerőltető sportolás, lelki (trauma) megterhelés vagy a terhesség és a szoptatás növeli a króm kiürülését a szervezetből
A C-vitamin, a nikotinsav, és egyes aminosavak fokozzák a króm felszívódását, míg a fitátok, kalcium, mangán, cink, vanádium, és vas nagy koncentrációban csökkenti annak mértékét
A nyersanyag feldolgozása is befolyásolja a króm-tartalmat, például a finomított gabonák kevesebbet tartalmaznak, mint a teljes kiőrlésűek, és azoknak a savas élelmiszereknek, amelyek előállításánál rozsdamentes acél eszközöket vagy tároló edényeket használtak, megnőtt a króm tartalmuk
Tudományos kutatások bebizonyították, hogy a króm-pikolinát jobb biohasznosulással/felszívódással rendelkezik, mint a szervetlen króm formák
A króm egy olyan ásványi anyag, amit szervezetünk nem képes előállítani, de nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Termékünkben, a króm, pikolinsavval (triptofán aminosav metabolitja) alkotott sóját tartalmazza. Csökkenhet a krómtartalom, ha a talajban kevés króm található és ahol az emberek főleg alacsony krómtartalmú finomított és feldolgozott élelmiszereket fogyasztanak.
trivalens (3 vegyértékű) formában, amely biológiailag aktív
hexavalens (6 vegyértékű) formában, amely mérgező és ipari szennyeződésből származik.
A trivalens króm nem ugyanaz, mint a króm ipari formája, ami felszívódik a tüdőben, az emésztőtraktusban, a nyálkahártya membránban, és a bőrben. Az ipari króm egy mérgező anyag. Emberek általában akkor vannak kitéve neki, amikor a bőrükre kerül, vagy amikor belélegzik a porát. Fontos megjegyezni, hogy az étrend-kiegészítőben/élelmiszerben megtalálható 3 vegyértékű változat, 6 vegyértékű változattá a szervezetben sohasem alakulhat át.
A szénhidrátanyagcsere állapota
Glukózkoncentráció, mmol/l (vénás plazma, laboratóriumi mérés)
Normális glukóztolerancia:
• Éhomi vércukorszint
• OGTT 2 órás érték
≤ 6,0
< 7,8
Emelkedett éhomi vércukor (IFG)
• Éhomi vércukorszint és
≥ 6,1 de < 7,0 (azaz: 6,1-6,9)
Csökkent glukóztolerancia (IGT)
< 7,0
≥ 7,8 de < 11,1 (azaz: 7,8-11,0)
Diabetes mellitus
• Éhomi vércukorszint vagy
≥ 7,0
≥ 11,1
(forrás: World Health Organization: Definition and diagnosis of diabetes mellitus and intermediate hyperglycaemia. Report of a WHO consultation. WHO, Geneva, 2006)OGTT: orális glükóztolerancia teszt
Az OGTT eredménye alapján megállapíthatók a glukózanyagcsere stádiumai. Hazánkban a kategorizálás a WHO 2006. évi kritériumrendszere alapján történik.
Az inzulin egy hormon, amely lehetővé teszi, hogy a vércukor (glükóz) a vérrel eljusson a szervezet minden sejtjébe, ahol üzemanyagként hasznosul. Az étkezések után normális módon megemelkedő vércukorszintre adott válaszként a hasnyálmirigy inzulint bocsát a vérkeringésbe.
Inzulinrezisztencia esetén a kiválasztott inzulin normális mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy a vércukrot eljuttassa a sejtekhez, ezért a sejtek „rezisztensekké” válnak az inzulin hatásával szemben. Ennek kompenzálására a hasnyálmirigy egyre nagyobb mennyiségű inzulint választ ki, hogy fenntartsa a normális vércukorszintet és a vércukor megfelelő áramlását a sejtek felé.
Az inzulinrezisztencia hatással van a májenzimekre, amelyek a koleszterint előállítják, valamint a vesékre (ami hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához). A magas inzulinszintnek szerepe van abban a folyamatban is, amely a gyulladásokat szabályozza.
Idővel az inzulinrezisztencia 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet, ezért hívják prediabétesznek, a cukorbetegség előszobájának. Az IR azonban egy sor betegség kialakulásához is hozzájárulhat a 2-es típusú diabétesz mellett, ilynek: a zsírmáj, az érelmeszesedés, a PCOS vagy bőrelváltozások, bőrkinövések.
Szerencsére az inzulinrezisztencia nem halálos ítélet, és könnyen vissza lehet szorítani, mivel a glükóz szintet életmóddal, megfelelő táplálkozással és testmozgással befolyásolni lehet.
Csökkentsd a napi szénhidrát beviteled
Fogyassz alacsony glikémiás indexszel rendelkező szénhidrátokat (amelyek lassan emelik a vércukorszintet)
Növeld a rostanyagok bevitelét
Növeld az Omega3 zsírsavak bevitelét
Fogyassz naponta 5x, mindenféle színű, változatos összetételű zöldségeket
Keresd az alacsony glikémiás indexű gyümölcsöket pl. cseresznye, grapefruit, sárgabarack, alma
Egyél sokszor keveset, naponta 5-6 alkalommal is, hogy elkerüld a kiugró inzulinértékeket
Mozogj rendszeresen, napi 30-45 percet, mert edzésekkel csökkenthető a sejtek inzulinrezisztenciája
Ellensúlyozod a stressz és szorongást az életedben, hiszen ezek önmagában is kiváltói okai lehetnek az IR-nek
Mérsékeld az alkoholfogyasztást, aludj rengeteget, és ne dohányozz!
További hiteles információk a vércukorszint és ellenőrzésével kapcsolatban a Magyar Diabetes Társaság weboldalán találhatóak meg.
A Natur Tanya® SZERVES KRÓM független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.
A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem NEGYEDE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom ÖTVENEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,002 g laktóz/100 g terméket jelent.
Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-126:2015Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-008:2015 (RIDASCREEN® Gliadin R7001)(2010)
Nettó tömeg: 21 g (60 db)
Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), szerves króm (króm(III)-pikolinát).
Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta, lehetőleg étkezés után, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyag a napi adagban
1 tablettában
Szerves króm (króm-pikolinátból)
200 µg (500%*)
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
1640 mcg szerves króm(III)-pikolinát, 200 mcg aktív krómnak felel meg.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
OGYÉI ny.sz: 27320/2021
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!