Kérdése van? 06702378322
Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav lehető legstabilabb és legjobban hasznosuló formája. Önmagában is rendkívül hatékony antioxidáns, emellett nélkülözhetetlen építőeleme a szervezet egyik legfontosabb és legerősebb antioxidánsának, a glutationnak. Válaszd a természetességet! Az N-acetil-L-ciszteint többféle úton is elő lehet állítani. Leggyakrabban szintetikus úton történik, állati alapanyag (pl. kacsatoll, disznószőr) vagy akár emberi haj hidrolízisével. Ezzel ellentétben a Netamin Fermentált N-acetil-L-cisztein kapszula 100% vegán és természetes! Növényi alapanyagból készül, fermentáció (erjesztés) útján, ezért garantáltan nem tartalmaz vegyianyag-maradványokat vagy bármilyen szennyeződést. Mi mindenre jó az N-acetil-L-cisztein? A pótlására mindannyiunknak oda kell figyelnie Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein stabil formája. Ez egy feltételesen esszenciális aminosav: szervezetünk képes maga előállítani (metionin és szerin aminosavból), ám sok esetben ez a mennyiség nem bizonyul elegendőnek. Például tartós stressz, magas vércukorszint, magas vérnyomás, betegség utáni lábadozás vagy időskor esetén is megnövelt bevitelre van szükség. Bizonyos vitaminok is szükségesek a cisztein előállításához, például folát, B6- és B12-vitamin. Ezek hiánya is korlátozza az előállítható cisztein mennyiségét. Maga a cisztein leginkább állati fehérjékben fordul elő, ám étrendünk nem fedezi azt a fokozott cisztein-igényt, amit a stressz, méreganyagoknak való kitettség és krónikus betegségek idéznek elő. Speciális diéta, növényi alapú táplálkozás és felszívódási zavarok esetén különösen igaz ez. A „mester antioxidáns” alapvető építőanyaga A glutation az emberi szervezet egyik legjelentősebb antioxidánsa, ami gyakorlatilag minden sejtben megtalálható. Az „antioxidánsok anyja” vagy „mester antioxidáns” néven is szokták emlegetni, mert képes önmagát és egyéb antioxidánsokat is újrahasznosítani (pl. a C- és E-vitamint, alfa-liponsavat, Q10 koenzimet). De ez nem jelenti azt, hogy kimeríthetetlen. A glutation a májban keletkezik, úgynevezett tripeptid, mely három aminosavból tevődik össze: cisztein, glutamin és glicin. A cisztein azonban a legfontosabb, ugyanis a glutation termelését az elérhető cisztein mennyisége limitálja. Jellemzően a szervezetben bőven van glutamin és glicin, de ha nincs elegendő cisztein, akkor mindhiába: nem tud több glutation termelődni. A glutation kimerüléséhez vezet például a helytelen táplálkozás, stressz, intenzív fizikai terhelés, környezeti mérgek, gyógyszerek, alkoholfogyasztás, fertőzés, betegség (pl. magas vérnyomás, diabétesz) és az öregedés is. Jó hír, hogy kutatások alapján a szabad formájú (vagyis más aminosavhoz nem kötődő) N-acetil-L-cisztein pótlása növeli a szervezet glutation szintjét. Rendkívül sokoldalúan támogatja az egészséget Az utóbbi évtizedekben kutatások ezreiben vizsgálták az N-acetil-L-cisztein tulajdonságait és jótékony hatásait. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a NAC elképesztően sokoldalúan támogathatja az egészségünket, pótlása nemtől és életkortól függetlenül mindenki számára hasznos lehet. Eddigi kutatási eredmények alapján a NAC pótlása:
Összetevők: N-acetil-L-cisztein, csomósodást gátlók (mikro-kristályos cellulóz, szilícium-dioxid, zsírsavak magnézium-sói), növényi kapszula