Kérdése van? 06702378322
A halkollagén annak a tudományos eredménynek köszönhetően lett egyre népszerűbb, mely szerint mérete és egyéb tulajdonságai révén könnyebben emészthető, jobb a biohasznosulása, mint más forrásból származó társainak. 1-es típusú kollagénből áll és szintén jelentős mennyiségben tartalmaz glicint, prolint és hidroxiprolint.
A halkollagén a jobb választás bármilyen emésztőrendszeri panasz, vagy autoimmun-betegség esetén, illetve olyan étrendben, amely igyekszik kerülni az emlősállatok fogyasztását.
A fentiekben említett érzékenyebb gyomor mellett lehetnek olyan speciális egészségügyi állapotok, vagy szigorúan tartott diéták, amelyekbe a halkollagén jobban illik mint a marhakollagén.
Ilyen lehet, ha kifejezetten antioxidáns-dús paleolit-diétát tartunk, egy tanulmány szerint ugyanis a növényi eredetű antioxidánsok és a halkollagén rendszeres együttes használata látványos változást eredményezhet a bőr rugalmasságában és hidratáltságában egyaránt.
A halkollagén fogyasztása alkalmasabbnak bizonyul akkor is, ha autoimmun-betegséggel, (pl. pajzsmirigy-problémák), állandó gyulladásos folyamatokkal küzdünk.
Ha kicsit olcsóbb megoldást keresel, vagy érzékeny vagy a halfélékre és halszármazékokra, akkor válaszd a marhakollagént.
Adagolás: Napi 5-10g (1 evőkanál) folyadékba keverveÖsszetevők: Francia halkollagén peptidek
Próbáld ki te is a homoktövis vitaminbomba receptünket!
Hatóanyag-tartalma hő hatására sem módosul, így akár forró vízhez is hozzáadható. Ennek megfelelően használata javasolt:
Kiegészítő információ, hogy a C-vitamin fontos alapeleme a testünkben zajló kollagéntermelő folyamatoknak, ahogy egyébként maga a kollagénfogyasztás is serkenti a testet saját kollagéntermelésének fokozására. Ezért ha extra hatékonyságra törekszünk, érdemes C-vitamin-tartalmú gyümölcsökből készíteni a smoothie-t, amelyhez hozzáadjuk, vagy külön C-vitamin-pótlásról is gondoskodni a kollagén-fogyasztás mellett.