Kérdése van? 06702378322
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.
Miért jó?A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- és B-vitaminok, béta-karotin, folsav, hogy csak néhányat említsünk.Külön is kiemelnénk magas kalciumtartalmát, melynek köszönhetően erősíti a csontokat, a hajat és a körmöt.A kesudió ezen kívül tele vannak antioxidáns hatású E-vitaminnal is. Az E-vitamin késlelteti a sejtek öregedését és a szabad gyököktől is véd.Túlnyomórészben telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így csökkenti a keringési betegségek kockázatát.
A kesudió őshazája Brazilia, napjainkban fő termelőhelyei közé tartozik Vietnám, Nigéria, India, Elefántcsontpart, Mozambik, Indonézia és Tanzánia. Jellemzően 10-15 méter magas fákon terem.
A magot mérete és típusa alapján csoportosíthatjuk:
Méretét tekintve alapvetően 3 kategória forgalmazása jellemző. A 240-es méretű kesudió fontonként (453,5g) 220-240 szemet, a 320-as méret 300-320 szemet, míg a 450 osztály 400-450 szemet tartalmaz.