Kérdése van? 06702378322
Gliadin/glutén mentes, íztelen, szagtan kiváló viszkozitású sűrítőanyag, ami bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek.
Helyettesíti a hagyományos liszteket, keményítőket és zselésítő anyagokat főzelékek, szószok, levesek sűrítésénél. Készíthető belőle szénhidrátmentes puding és gyümölcszselé. Alkalmazható maglisztből készülő sütemények állaganyagának javítására (egy-két kiskanálnyit érdemes adnia tésztához, 50 ml víz vagy egyéb folyadék kíséretében, maximum a szárazanyag tartalom 10%-ig adagolható) így csaknem a fehér lisztes sütik állagát lehet elérni. A maglisztekből hiányzik a glutén - ez az amitől a gabona liszt viszkózusabb, és a belőle készült sütés termékek nem "fűrészporos" jellegűek. A maglisztekben nincs glutén - ami jó - viszont, könnyen megeshet, hogy vagy túl száraz, könnyen törő, oszladozó, vagy ha túl sok folyadék kerül bele, akkor át sem sülő eredmény születik. Egy kiskanál konjac liszt pontosan annyit tud tenni, hogy olyan állagú sütit/kenyeret lehet sütni, mint a hagyományos lisztből.
Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma, csaknem szénhidrát és zsírmentes.
Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.
100 g liszttel 25-30 liter folyadékot lehet besűríteni, és 5-6 doboz ördögnyelv kapszulát készíteni aminek az ára kb.30.000 Ft.
Ételek sűrítésekor soha ne tegyük csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Hideg folyadékkal keverjük csomómentesre a lisztet és így adjuk folytonos keverés közben a sűríteni kívánt meleg ételhez.
Főzelékek sűrítéséhez 500-700 ml folyadékhoz 1 csapott kávéskanál lisztet használjunk.
Puding főzőséhez: 4-5g (másfél-két csapott kávéskanál) 500-600 ml folyadékhoz
Hideg puding készítéséhez: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt, állni kell hagyni 30-60 percig.
Maglisztekből történő sütéshez: itt is csak 1-2 gramm mennyiségű lisztet használunk, 50-100 ml-rel több folyadékkal. A konjac lisztet mindig sodorjuk el szemcsés anyaggal (só, édesítő). A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni.
A konjak liszt alkalmas arra, hogy sütésnél helyettesítse a tojást.
A konjac liszt nagyon gyorsan, sok nedvességet képes megkötni, ezért ne kerüljön gyermek kezébe!
A liszt szárazon, magában történő fogyasztása tilos, fulladásveszélyes!