Kérdése van? 06702378322
Átlagos tápérték: 100g termékben: 100 g fonott kalács(2)Energia: 1359 kJ (322 kcal) 713 kJ (169 kcal)zsír: 1,1g 0,4g- amelyből telített zsírsavak: 0,6 0,2szénhidrát: 61,5g 1,7g- amelyből cukrok (1): 32,3 g 1,2 grost: 13,9 g 7,3 gfehérje: 9,6 g 5 gsó: 0 g 0,2 g
(1): természetesen előforduló cukor(2): a lenti recept alapján készítve, aszalványok nélkül, por eritrittel
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt, batáta liszt), keményítő (tápiókaliszt), rost (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelőszer: szódabikarbóna, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Recept ötlet:Szafi Free fonott kalácsHozzávalók (490 grammos kalácshoz):250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz55g por eritrit (vagy porcukor) - nagyon fontos, hogy por állagú legyen1g himalája só1g szódabikarbónakéshegynyi vanília őrlemény1 citrom héja (kb. 10g)30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)260g szobahőmérsékletű vízízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolátkenéshez: 10g frissen facsart narancslé
Elkészítés:Melegítsük elő a sütőt.2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc).Összeállítás után 5 percig pihentessük.Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak.Lazán fonjuk össze.Sütés előtt kenjük le narancslével.Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon.Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk.