Kérdése van? 06702378322
Azon ételérzékenyek is használhatják a mindennapi sütéshez, akiknek valamilyen oknál fogva korlátozniuk kell a magas rostfogyasztást illetve nem fogyaszthatnak hajdina alapú termékeket. A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthető gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, valamint zsírszegény édes és sós pékáru, sütemény is! Galette, rétes, kakaós csiga, lángos, fánk, keksz, galuska, gofri, pita, zserbó stb.
Felhasználási javaslat, Pita recept:
Hozzávalók (4 db pitához):
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük rá a vizet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 30 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk mindegyikből 14 cm átmérőjű körlapot.
Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le a tetejüket az olajjal.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, gőz nélkül, 20 perc.
Ha kivettük őket a sütőből, még kemények lesznek, ahogy hűl, úgy puhul.
Megjegyzés:
Előfordulhat, hogy nem mindegyik fog sütés közben akkorára megemelkedni, hogy "zsebe" legyen, de késsel megvágható, és nagyon jól teletölthető.
Összetevők: Kölesliszt, tápiókakeményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).