Kérdése van? 06702378322
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény könnyen szaggatható nokedli, vagy könnyen nyújtható házi tészta készíthető a lisztkeverékből.
Felhasználási javaslat: Nokedli recept:
Hozzávalók (1 adaghoz, 210 grammhoz):
Elkészítés:
A langyos vízbe keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a 75 gramm lisztkeveréket, és egy kanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük ki.
Minimum 10 percig pihentessük a nokedlit, ezalatt forraljunk fel sós vizet.
Ha felforrt a főzővíz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát (a hagyományos módon), majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet (kb. 1-2 perc). A újbóli felforralás után ismét vegyük le a hőfokot és gyöngyöző vízben időnként megkeverve főzzük további 1-2 percig.
Végül szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.
Megjegyzés: HÁZI TÉSZTA készítése esetén a recept módosul! 140 g lisztkeverék, 2 gramm só, és 80 gramm víz hozzáadásával tudjuk elkészíteni!
Összetevők: Hajdinaliszt (79%), tápióka keményítő, köles liszt, útifűmaghéj liszt