Kérdése van? 06702378322
Gluténmentes, vegán, fehérjében gazdag alappor, magas rost-tartalommal
Összetevők: borsófehérje liszt (27 %), csicseriborsó liszt, bambuszrost, fűszerkeverék (paprika, koriander, majoranna, fokhagyma, vöröshagyma, feketebors, petrezselyem, római kömény, chili, szegfűszeg), gluténmentes kölesliszt, útifűmaghéjliszt, só, fokhagyma granulátum, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték
100g alapporban
100g kész falafelben (1 db kb.18g) *
Energia:
1274 kJ / 305 kcal
1060 kJ / 257 kcal
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
4,7 g
0,8 g
17 g
14,4 g
Szénhidrát
- amelyből cukrok
26,7 g
2,3 g
8,1 g
1,6 g
Rost
31,2 g
15 g
Fehérje
23,3 g
10,2 g
Só
3,63 g
1,65 g
* A megadott felhasználási útmutató szerint készítve
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Falafel recept
Hozzávalók (1 adag falafelhez- kb. 15 db, mérettől függően): 125g Szafi Life Fehérjedús falafel alappor; 170g forrásban lévő víz; kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés
Keverjük össze az alapkeveréket a forró vízzel, és fakanállal alaposan dolgozzuk össze. Lefedve hűtsük langyosra (kb. 15 perc).
Ezután a masszából formázzunk dió nagyságú golyókat vizes kézzel.
Sütés (olajban):
Melegítsünk közepes hőfokon annyi olajat, hogy félig ellepje a falafeleket, majd oldalanként kb. 2 – 2,5 percig süssük. Bátran süthetjük bő olajban, a golyók nem szívják fel a zsiradékot.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!