Kérdése van? 06702378322
Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, utifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)Elkészítési javaslat:
Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):
Elkészítés:A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő 200 fokon 40 percre rövidül.Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.